Doskonała przystawka na ciepłe dni zamiast zupy. Można podać ją też jako dodatek do drugiego dania. Ja przygotowałam oczywiście w muszlach Lubelli . Przypominam, że ten makaron, oraz 3 inne, możecie wygrać tutaj . Konkurs trwa do środy 25 maja.Składniki:makaron muszle (około 10 sztuk)pomidorawokadopół czerwonej cebuli2 - 3 łyżeczki soku z cytryny1 łyżka oliwypół papryczki chillikilka liści bazyliisól, pieprzWykonanie:Muszle gotujemy według przepisu na opakowaniu. Osuszamy. Przygotowujemy salsę. Pomidory kroimy w kosteczkę, cebulę i papryczkę siekamy drobno. Awokado pozbawiamy pestki i skórki i kroimy w kostkę. Natychmiast skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy pomidory, awokado, cebulę i chilli. Resztę soku z cytryny i oliwę mieszamy i doprawiamy. Polewamy sałatkę. Dodajemy grubo posiekaną bazylię. Gotową salsę nakładamy do muszli. Podajemy natychmiast./wydrukuj przepis/