Wykonanie

Bulgur odkryłam zupełnie przypadkiem w sklepie z orientalną żywnością i bardzo mi zasmakował, do tej
pory używałam drobnego, ale gruby już został zakupiony i czeka na swoją kolej...Składniki na michę sałatki:szklanka drobnego bulgurumała upieczona polędwiczka wieprzowa3 średnie
pomidory1
czerwona cebula4 łyżki posiekanej
natkisól,
pieprz do smaku
oliwa z oliweksok z cytrynyBulgur wsypać do miski, pokropić
oliwą, zalać wrzątkiem 1 cm powyżej powierzchni. Jak wchłonie całą
wodę, rozdrobnić widelcem i poczekać aż ostygnie. Polędwiczkę pokroić na małe kawałeczki,
pomidory na takie same,
cebulę w piórka i dodać wszystko do
kaszy. Dodać również
natkę, posolić i popieprzyć do smaku, polać obficie
oliwą i
sokiem z cytryny, wymieszać i gotowe!Smacznego!