Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegospaghetti 350 gramów
papryka chilii 1 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
pomidory 5 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
tuńczyk w zalewie 2 puszka
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Oczyszczoną
cebule i papryczkę posiekać. Umyte
pomidory pokroić w kostkę.
Cebule podsmażyć na rozgrzanej
oliwie, dodać
pomidory i papryczkę. Podgrzewać przez chwile, aż
pomidory puszczą sok. Dodać
makaron, osączonego
tuńczyka i wymieszać. Doprawić
pieprzem oraz szczypta
soli.Uwagi:Świeże
pomidory można zastąpić
pomidorami z puszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: