ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegospaghetti 350 gramówpapryka chilii 1 sztukcebula czerwona 1 sztukpomidory 5 sztukoliwa 2 łyżek stołowychtuńczyk w zalewie 2 puszkapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Oczyszczoną cebule i papryczkę posiekać. Umyte pomidory pokroić w kostkę. Cebule podsmażyć na rozgrzanej oliwie, dodać pomidory i papryczkę. Podgrzewać przez chwile, aż pomidory puszczą sok. Dodać makaron, osączonego tuńczyka i wymieszać. Doprawić pieprzem oraz szczypta soli.Uwagi:Świeże pomidory można zastąpić pomidorami z puszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: