Wykonanie

Ciasto zdecydowanie dla wielbicieli
białej czekolady. Mocno wilgotne blaty, tak ciemne, że aż czarne ;) Słodkie i pyszne. Jeden kawałek zaspokaja
czekoladową pokusę na dość długo ;) Przepis znaleziony na stronie: Przepisy Aleksandry . Polecam :)Składniki na ciasto:1 szkl
mleka2 szkl
cukru2 szkl
mąki pszennej1 szkl
oleju1/2 szkl
kakao2
jajka2 łyżeczki
cukru waniliowego (klik)1 łyżeczka
soli2 łyżeczki
sody1 szkl wrzątkuWszystkie składniki bardzo dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy wrzątek i miksujemy raz jeszcze. Ciasto będzie dosyć rzadkie nie powinno Was to martwić ;) Przelewamy je do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (25x20). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 60 min w temp 170-180 stopni do suchego patyczka. (Ciasto powinno być wilgotne ale nie surowe). Wystudzić i przekroić dwa
razy (powinny nam wyjść trzy blaty).Składniki na mus z
białej czekolady:300g
białej czekolady600g
śmietany kremówki2 łyżki
żelatynyponadto
płatki białej czekolady do posypania
Żelatynę namoczyć w minimalnej ilości zimnej
wody i odstawić do napęcznienia.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej.
Śmietanę ubić prawie na sztywno.
Żelatynę rozgrzać w kąpieli
wodnej (powinna być gładka i płynna). Dodac do niej kilka łyżek ubitej
śmietany i wymieszać.
Czekoladę rozpuszczoną dodać do kremówki, podobnie jak
żelatynę. Zmiksować krótko ale dokładnie.Musem przekładać blaty. Wierzch również delikatnie posmarować a następnie obsypać
płatkami białej czekolady. Schłodzić. Smacznego :)

