Wykonanie
            
Nie wiem czy jest konieczność umieszczania przepisu na zapiekanki. W zasadzie, to żadna filozofia, ale niech pojawią się choćby tylko po to, by o nich nie zapomnieć ;) Niech służa jako inspiracja :) Uwielbiamy je na równi z dzieciakami :) W takiej wersji lubimy je najbardziej :) Polecam Wam baaardzo :)Składniki:3 średnie 
bagietkimasło750g 
pieczarek2 średnie 
cebuleszynka, 
kiełbasa, 
boczekżółty sersól, 
pieprzszczypiorekzioła prowansalskieBagietki przekroić wzdłuż. Lekko (!) wybrać miąższ. Środek leciutko posmarować 
masłem.
Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Poddusić na 
maśle. 
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zezłocić na 
maśle. Dodać do 
pieczarek, wymieszać i doprawić 
sola i 
pieprzem.
Wędlinę (
szynkę, 
boczek, 
kiełbasę) pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Na 
bagietki wykładać 
pieczarki z 
cebulą, następnie podsmażoną 
wędlinę. Całość posypać startym 
żółtym serem i oprószyć 
ziołami prowansalskimi. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 240 stopni na złoto do momentu rozpuszczenia 
sera. Upieczone posypać posiekanym 
szczypiorkiem. Smacznego :)


