ßßß
Potrzebne będą:- 1 krótka bagietka- 5 plastrów salami- 4 średnie pieczarki- 6 łyżek startego żółtego sera- 1 cebula- pół pęczka posiekanego szczypiorku- sól i pieprz do smakuSposób wykonania:1) Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół.2) Cebulę siekamy w drobną kostkę, salami kroimy w średnie kawałki, a pieczarki ścieramy na drobnych oczkach. Wszystko podsmażamy, przyprawiając do smaku.3) Bagietki smarujemy bardzo cienką warstwą masła, posypujemy połową startego sera, układamy podsmażone pieczarki, salami i cebulę, następnie wykładamy posiekany szczypiorek i obsypujemy wierzch bagietek resztą żółtego sera.4) Tak przygotowane bagietki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 100 stopni C. i pieczemy do momentu roztopienia się sera.5) Zapiekanki podajemy gorące.Smacznego =)