ßßß
 
            
        
 Czas przygotowania: 20 minutChrupiące, smaczne i aromatyczne zapiekanki z bagietki, z salami i pieczarkami. Idealna, szybka przekąska na imprezę, czy na kolację. Uwielbiane przez dzieci i dorosłych, możemy je modyfikować według własnego uznania, z własnymi, ulubionymi dodatkami.Składniki na zapiekanki:1 krótka, świeża bagietka5 plastrów salami4 średnie pieczarkiduża garść tartego sera żółtego1 cebulapół pęczka posiekanego, świeżego szczypiorkusól i pieprz do smakuPrzygotowanie zapiekanek:Cebulę siekamy w drobną kosteczkę, salami kroimy w paseczki, a pieczarki ścieramy na drobnych oczkach. Wszystko podsmażamy, przyprawiając do smaku.Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół. Smarujemy je bardzo cienką warstwą masła, posypujemy połową sera żółtego, układamy podsmażone salami, pieczarki i cebulę, następnie wykładamy posiekany szczypior i obsypujemy wierzch bagietek resztą sera żółtego.Tak przygotowane bagietki wkładamy do nagrzanego do 100st. piekarnika i pieczemy do momentu roztopienia się sera żółtego. Zapiekanki podajemy gorące.
Czas przygotowania: 20 minutChrupiące, smaczne i aromatyczne zapiekanki z bagietki, z salami i pieczarkami. Idealna, szybka przekąska na imprezę, czy na kolację. Uwielbiane przez dzieci i dorosłych, możemy je modyfikować według własnego uznania, z własnymi, ulubionymi dodatkami.Składniki na zapiekanki:1 krótka, świeża bagietka5 plastrów salami4 średnie pieczarkiduża garść tartego sera żółtego1 cebulapół pęczka posiekanego, świeżego szczypiorkusól i pieprz do smakuPrzygotowanie zapiekanek:Cebulę siekamy w drobną kosteczkę, salami kroimy w paseczki, a pieczarki ścieramy na drobnych oczkach. Wszystko podsmażamy, przyprawiając do smaku.Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół. Smarujemy je bardzo cienką warstwą masła, posypujemy połową sera żółtego, układamy podsmażone salami, pieczarki i cebulę, następnie wykładamy posiekany szczypior i obsypujemy wierzch bagietek resztą sera żółtego.Tak przygotowane bagietki wkładamy do nagrzanego do 100st. piekarnika i pieczemy do momentu roztopienia się sera żółtego. Zapiekanki podajemy gorące.