ßßß
 
            
        



 Chrupiące, smaczne i aromatyczne zapiekanki z bagietki, z salami i pieczarkami.Idealna, szybka przekąska na imprezę, czy na kolację.Uwielbiane przez dzieci i dorosłych, możemy je modyfikować według własnego uznania, z własnymi, ulubionymi dodatkami.Składniki:1 krótka bagietka5 plastrów salami4 średnie pieczarki6 łyżek startego sera żółtego1 cebulapół pęczka posiekanego, świeżego szczypiorkusól, pieprz do smakuPrzygotowanie:Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół.Cebulę siekamy w drobną kosteczkę, salami kroimy w plasterki, a pieczarki ścieramy na drobnych oczkach.Wszystko podsmażamy, przyprawiając do smaku.Bagietki smarujemy bardzo cienką warstwą masła, posypujemy połową sera żółtego, układamy podsmażone salami, pieczarki i cebulę, następnie wykładamy posiekany szczypior i obsypujemy wierzch bagietek resztą sera żółtego.Tak przygotowane bagietki wkładamy do nagrzanego do 100st. piekarnika i pieczemy do momentu roztopienia się sera żółtego.Zapiekanki podajemy gorące.Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom
Chrupiące, smaczne i aromatyczne zapiekanki z bagietki, z salami i pieczarkami.Idealna, szybka przekąska na imprezę, czy na kolację.Uwielbiane przez dzieci i dorosłych, możemy je modyfikować według własnego uznania, z własnymi, ulubionymi dodatkami.Składniki:1 krótka bagietka5 plastrów salami4 średnie pieczarki6 łyżek startego sera żółtego1 cebulapół pęczka posiekanego, świeżego szczypiorkusól, pieprz do smakuPrzygotowanie:Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół.Cebulę siekamy w drobną kosteczkę, salami kroimy w plasterki, a pieczarki ścieramy na drobnych oczkach.Wszystko podsmażamy, przyprawiając do smaku.Bagietki smarujemy bardzo cienką warstwą masła, posypujemy połową sera żółtego, układamy podsmażone salami, pieczarki i cebulę, następnie wykładamy posiekany szczypior i obsypujemy wierzch bagietek resztą sera żółtego.Tak przygotowane bagietki wkładamy do nagrzanego do 100st. piekarnika i pieczemy do momentu roztopienia się sera żółtego.Zapiekanki podajemy gorące.Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom