Składniki:1 długa bagietka15-20 dag pieczarek6 plasterków szynki1 duża cebula5 łyżek oleju10 dag sera żółtegosól i pieprz do smaku1/2 łyżeczki oregano1/2 łyżeczki bazylii1/2 łyżeczki ziół prowansalskichNa patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pieczarki i smażymy do ich miękkości, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko razem podsmażamy, dodajemy sól, pieprz. bazylie i oregano oraz zioła prowansalskie. Dokładnie mieszamy.Pieczareczki z cebulką jeszcze na patelniBagietkę kroimy wzdłuż na pół, a następnie połówki na trzy części, na każdą bagietkę po równo nakładamy grzyby z patelni. Plasterki szynki kroimy na pół i przykrywamy nimi grzyby na bułce oraz posypujemy startym na małych oczkach serem.Jeszce przed pieczeniem.........Zapiekanki układamy po trzy na blaszce i pieczemy w piekarniku w temp. 240'C przez około 10-15 minut, tak aby nam się ładnie zrumieniły na złoty kolor. Smacznego!I już gotowe do jedzenia...................