Wykonanie

Ulubiony sposób na
kurczaka na szybko :) Robię w ten sposób zarówno pałki jak i udka.
Kurczak wychodzi idealnie mięciuteńki, rozpływający się w ustach. I sporą zaletą jest że "robi się sam" :) Najlepszego
kurczaka przyrządzanego w ten sposób robi jednak moja mama :) Mimo, że przepis ten sam to nigdy nie wyszedł mi tak jak jej :) Polecam baaaardzo :)Składniki:12 pałek
kurczakapapryka słodkaczosnek granulowany
przyprawa warzywna uniwersalna
rozmaryntymianekodrobina
oliwywodaPałki
kurczaka umyć, osuszyć i dobrze natrzeć,
przyprawą warzywną,
papryką i
czosnkiem. W dużym rondlu szybko obsmażyć je ze wszystkich stron na maleńkiej ilości
oliwy. Podsmażone posypać
tymiankiem i
rozmarynem, a następnie podlać
wodą do ok. 1/3-1/2 wysokości. Przykryć i dusić ok 40 min do miękkości (sprawdzić co jakis czas czy
woda się nie wygotowała całkiem i ewentualnie dolać). Po uduszeniu powinien zostać pyszny sosik :)Smacznego :)

