Wykonanie
            
Rewelacyjny 
kurczak zapiekany w 
śmietanowym sosie słodko - 
ostrym. Doskonałe połączenie 
słodyczy miodu i ostrości 
musztardy francuskiej, której w żadnym wypadku nie próbujcie zastępować inną :) Przepis znaleziony u Kasi Polecam Wam baaardzo :)Składniki:2 podwójne 
piersi kurczaka (ok. 800g)1 szkl. 
śmietany 36%1 łyżka płynnego 
miodu1/2 słoiczka 
musztardy francuskiej (ok. 4 kopiate łyżeczki)1/2 łyżeczki mielonego 
pieprzu2 duże szczypty 
soli2 szczypty 
tymiankuPiersi kurczaka podzielić na 4-6 kawałków. Ja ich nie rozbijałam, ale lekko potraktowałam podobną do tej stekarką (to takie urządzenie do rozcinania włókien 
mięsa). Lekko posolone wrzucić na rozgrzaną 
oliwę i podsmażyć z obydwu stron na złoto. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu.Składniki na sos dokładnie wymieszać. Zalać nim 
kurczaka. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok 45 minut.Ja podałam z 
ryżem z odrobiną 
kurkumy oraz 
marchewką ale 
kurczak doskonale będzie smakował też np z pieczonymi ziemniaczkami i warzywami gotowanymi na parze :)Smacznego:)

