Wykonanie
Ulubione babeczki moich dzieci :) Napełniane ulubionymi masami lub
kremem śmietankowym i udekorowane
owocami. Znikają błyskawicznie :) Polecam baaardzo :)Składniki na korpusy:2 szkl.
mąki4
żółtka6 łyżek
cukru200g
masłaszczypta
soliWszystko zagnieść. Ciasto schłodzić w lodówce ok. 30 min. Następnie wyklejamy
ciastem natłuszczone foremki babeczkowe. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 15-20 min na złoto.Wystudzić.Składniki na krem:250ml
śmietany kremówki 36%250g
serka mascarponecukier puder do smaku
owoce do dekoracjiglazura do
owoców lub
galaretka rozpuszczona w 300ml
wodyŚmietanę ubić na sztywno pod koniec dodając
cukier puder do smaku,
serek zmiksować. Wymieszać delikatnie ze sobą. Szprycą z końcówką 2c napełniać korpusy babeczkowe. Wierzch udekorować
owocami. Gdy
galaretka zacznie gęstnieć leciutko łyżeczką polewamy wierzch babeczek. Odstawić do zastygnięcia do lodówki. Smacznego :)