Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
łopatka wieprzowa 500 gramów
pieczarki 250 gramów
cebula 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,5 sztuk
kasza gryczana 1 szklanek
bulion warzywny 3 szklanek
oliwa 4 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 4 ziarna
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
papryka mielona słodka według uznania
papryka mielona ostra według uznania
kminek mielony według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, oczyszczone
mięso pokroić w kostkę o
boku 2 cm. Oczyszczone
pieczarki pokroić w plasterki. Oczyszczoną
cebulę posiekać.
Marchewkę,
pietruszkę oraz
seler oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać
oliwę i usmażyć na niej
czosnek na brązowo, wyjąc i wyrzucić, a na czosnkowej
oliwie podsmażyć
mięso z
cebula. Dodać
pieczarki, warzywa,
listki laurowe,
ziele angielskie,
paprykę,
kminek,
sól oraz
pieprz do smaku. Smażyć 5 minut, mieszając, wsypać
kaszę. Zalać
bulionem i gotować na małym ogniu, aż
mięso będzie miękkie i odparuje większość płynu. Posypać
zieleniną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: