ßßß
Cookit - przepis na PIECZARKOWA Z BRĄZOWYCH PIECZAREK
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
PIECZARKOWA Z BRĄZOWYCH PIECZAREK
Składniki
Pieczarki
Marchew
Pietruszka
Cebula
Bulion warzywny
Liść laurowy
Ziele angielskie
Oliwa z oliwek
Śmietana 18%
Pieprz
Sól
Natka pietruszki
Wykonanie
Bardzo lubię brązowe
pieczarki
. Od kiedy poznałam ich smak i aromat zachwycają mnie bardziej niż te tradycyjne białe. Są trochę twardsze i pachną zdecydowanie intensywniej. Smakiem przypominają
grzyby
leśne. Dodaję je do wielu
mięs
,
sosów
, podsmażone z
cebulką
podaję jako dodatek do
schabowego
albo gotuję z nich pyszną, aromatyczną zupę :))
Składniki:500 g
pieczarek
brązowych2
marchewki
1
pietruszka
1
cebula
bulion warzywny
liść laurowy
ziele angielskie
oliwa z oliwek
śmietana 18%
pieprz
sól
natka pietruszki
Wykonanie:
Cebulę
obieramy i kroimy w kostkę.
Pieczarki
kroimy w ósemki. Na patelni rozgrzewamy
oliwę
, dodajemy
cebulę
i
pieczarki
. Podsmażamy na dużym ogniu mieszając od czasu do czasu.
Marchewkę
i
pietruszkę
obieramy kroimy na plasterki. Warzywa zalewamy
bulionem
, dodajemy
liść laurowy
,
ziele angielskie
, podsmażone
pieczarki
i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy 1-2 łyżki zahartowanej
śmietany
i doprawiamy do smaku
solą
i
pieprzem
. Podajemy z
makaronem
, obficie posypaną
natką pietruszki
(tym razem u mnie zabrakło:( )
Źródło:
http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2015/01/pieczarkowa-z-brazowych-pieczarek.html
Przepisy powiązane
Zupa pieczarkowa jak u mamy
Gulasz z marchewką i pieczarkami
schab z pieczarkami w sosie śmietanowym
Pierogi z kapustą i grzybami.
Wieprzowina z pieczarkami
Składniki powiązane (0)