Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szynka wędzona 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
seler 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
pietruszka 1 sztuk
por 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
pieprz według uznania
goździki według uznania
kminek 0,5 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:Z oczyszczonych warzyw ugotować
wywar, dodając
sól oraz
przyprawy. Do gotującego się
wywaru włożyć
szynkę, szybko zagotować, a
potem zmniejszyć ogień tak, aby
woda lekko się gotowała.
Szynka powinna się parzyć bardzo spokojnie, licząc ok. 40 minut na każdy kilogram wagi. po ugotowaniu
szynkę włożyć do lodowatej
wody na 15 minut.
Szynka musi jeszcze stężeć. Najlepsza jest następnego dnia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: