Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Wielkanocne
galaretki w ...Mazurek Wielkanocny - Zając »Mam ostatnio problem z córką , problem żywieniowy . Muszę ja nauczyć jeść
rybkę , a że zraża się bardzo szybko to trzeba sposobem ją wziąć .Dzięki uprzejmości firmy Graal
mogę działać z różnymi
rybkami w puszcze w
oleju czy pomidorach jest spory wybór .Na dzisiaj przygotowałam coś specjalnego z
sardynkami w pomidorach.Faszerowane
pieczarki papryką czerwoną ogonkami i środkiem od
pieczarek na to kawałeczek
sardynki w pomidorach zapiekane z
serem . Mówię wam wyszło genialne córka zjadła, a mąż się zachwycał . Bardzo mi to pochlebiło . Więc jeszcze nie jeden raz, ten wymyślony smakołyk zagości na moim
stole . Teraz pokaże wam jak go zrobiłam od podstaw.Składniki:
pieczarki 12 szt
papryka czerwona 3 sztogonki i środki z
pieczareksardynki w pomidorach Graal ( 170 gram)
ser gouda drobno pokrojony najlepiej w kostkę
margaryna pokrojona w wiórka 100 gram
Kasza 2 woreczki
Przyprawy:
sól do smaku
pieprz biały mielony do smaku
papryka mielona słodka do smakuWykonanie:
Pieczarki umyj i nożykiem wytnij ogonki środki tak aby jak najwięcej wyciąć wtedy będzie więcej miejsca do farszu .
Paprykę czerwoną umyj wytnij gniazda z nasionkami i pokrój w kosteczkę drobną.Wymieszam z
pieczarkami , dopraw
sola pieprzem i
papryka czerwoną mieloną.Usmaż na patelni ( koło 30 minut smażyłam i dusiłam razem , odlałam sok który pomieszał się z
olejem .)Nadziałam
pieczarki ,pokroiłam
margarynę wiórka powkładałam
między pieczarki . Wstawiłam do piekarnikaZapiekałam 25 minut w 200 stopniach, wyjęłam
pieczarki położyłam po kawałeczku
sardynki w pomidorach i posypałam
serem , trzymałam w piecu do rozpuszczenia
sera i podałam z
kaszą i
sałatką, polałam sosem . Pycha polecam . Eksperyment się udał wyszła fajna potrawaDziękuję Graal za smakołyki
rybnesobota, 26 kwietnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter