ßßß Cookit - przepis na Faszerowane pieczarki sardynkami , papryką i serem

Faszerowane pieczarki sardynkami , papryką i serem

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Wielkanocne galaretki w ...
Mazurek Wielkanocny - Zając »
Mam ostatnio problem z córką , problem żywieniowy . Muszę ja nauczyć jeść rybkę , a że zraża się bardzo szybko to trzeba sposobem ją wziąć .
Dzięki uprzejmości firmy Graal mogę działać z różnymi rybkami w puszcze w oleju czy pomidorach jest spory wybór .
Na dzisiaj przygotowałam coś specjalnego z sardynkami w pomidorach.
Faszerowane pieczarki papryką czerwoną ogonkami i środkiem od pieczarek na to kawałeczek sardynki w pomidorach zapiekane z serem . Mówię wam wyszło genialne córka zjadła, a mąż się zachwycał . Bardzo mi to pochlebiło . Więc jeszcze nie jeden raz, ten wymyślony smakołyk zagości na moim stole . Teraz pokaże wam jak go zrobiłam od podstaw.
Składniki:
pieczarki 12 szt
papryka czerwona 3 szt
ogonki i środki z pieczarek
sardynki w pomidorach Graal ( 170 gram)
ser gouda drobno pokrojony najlepiej w kostkę
margaryna pokrojona w wiórka 100 gram
Kasza 2 woreczki
Przyprawy:
sól do smaku
pieprz biały mielony do smaku
papryka mielona słodka do smaku
Wykonanie:
Pieczarki umyj i nożykiem wytnij ogonki środki tak aby jak najwięcej wyciąć wtedy będzie więcej miejsca do farszu .
Paprykę czerwoną umyj wytnij gniazda z nasionkami i pokrój w kosteczkę drobną.
Wymieszam z pieczarkami , dopraw sola pieprzem i papryka czerwoną mieloną.
Usmaż na patelni ( koło 30 minut smażyłam i dusiłam razem , odlałam sok który pomieszał się z olejem .)
Nadziałam pieczarki ,pokroiłam margarynę wiórka powkładałam między pieczarki . Wstawiłam do piekarnika
Zapiekałam 25 minut w 200 stopniach, wyjęłam pieczarki położyłam po kawałeczku sardynki w pomidorach i posypałam serem , trzymałam w piecu do rozpuszczenia sera i podałam z kaszą i sałatką, polałam sosem . Pycha polecam . Eksperyment się udał wyszła fajna potrawa
Dziękuję Graal za smakołyki rybne
sobota, 26 kwietnia 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/04/Faszerowane-pieczarki-sardynkami-papryka-i-serem.html