Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Chleb żytni ze
słonecznikiem ...Faszerowane udka z
mięsem ... »Zakochałam się w udkach faszerowanych ,
mogę w nie wkładać co tylko zechcę . Po upieczeniu są miękkie i soczyste .3
udka z kurczakapieczarki 300 gram
papryka czerwona 1 sztuka
ogórek konserwowy 4 sztuki
por 100 gram
sól prowansalska Kamis
pieprz biały Kamis
imbir mielony Kamis 1 szczypta1.
Pieczarki umyć pokroić w plasterki .2.
Paprykę umyć pokroić w paseczki.3. Dusić razem i dodać
porę pokrojona w talarki zeszklić i dusić razem.4.
Ogórki pokroić i dodać do farszu doprawić
sola i
pieprzem dodać
imbir do smaku .5 Udka umyć wyciąć kość i faszerować farszem ostudzonym.6. Farszu zostanie więc kładziemy go na dno szklanego naczynia do zapiekania.7. Kroimy
masło w wiórka i kładziemy na fars z
pieczarek.8. Kładziemy
udka z kurczaka posypujemy je
papryką mielona słodka i
solą.9. Pieczemy 70 minut w 190 stopniach podajemy z
ziemniakami .
sobota, 23 listopada 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter