ßßß Cookit - przepis na Faszerowane udka

Faszerowane udka

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Chleb żytni ze słonecznikiem ...
Faszerowane udka z mięsem ... »
Zakochałam się w udkach faszerowanych , mogę w nie wkładać co tylko zechcę . Po upieczeniu są miękkie i soczyste .
3 udka z kurczaka
pieczarki 300 gram
papryka czerwona 1 sztuka
ogórek konserwowy 4 sztuki
por 100 gram
sól prowansalska Kamis
pieprz biały Kamis
imbir mielony Kamis 1 szczypta
1.Pieczarki umyć pokroić w plasterki .
2.Paprykę umyć pokroić w paseczki.
3. Dusić razem i dodać porę pokrojona w talarki zeszklić i dusić razem.
4. Ogórki pokroić i dodać do farszu doprawić sola i pieprzem dodać imbir do smaku .
5 Udka umyć wyciąć kość i faszerować farszem ostudzonym.
6. Farszu zostanie więc kładziemy go na dno szklanego naczynia do zapiekania.
7. Kroimy masło w wiórka i kładziemy na fars z pieczarek.
8. Kładziemy udka z kurczaka posypujemy je papryką mielona słodka i solą.
9. Pieczemy 70 minut w 190 stopniach podajemy z ziemniakami .
sobota, 23 listopada 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/11/Faszerowane-udka.html