Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pizza z
pieczarkami i
paprykąGofry »A teraz coś na pikantnie ale też bardzo smaczne rarytas mojego
męża czyli
żeberka na ostro :)1 kg
żeberka wieprzowe,2 łyżeczki
papryka ostra2 łyżeczki
imbir mielony3 ząbki
czosnek świeży,
Sól,
pieprz biały4 łyżki
olej sojowy lub
słonecznikowyPrzygotowałam miskę wsypałam do niej
paprykę czerwoną pieloną ostrą ,
imbir z paczuszki w proszku rozmieszałam łyżeczką,
sól,
pieprz tak na oko wsypałam .Od paru lat robię takie smakołyki więc wiem ile trzeba dać by nie było za słone ani za pikantne .
Czosnek sprasowałam i natarłam
żeberka dopiero wtedy włożyłam je do miski i obtoczyłam w marynacie
mięso.Wkładałam tak obtoczone
żeberka na patelnie polaną
oliwą .Do miski w której leżały
żeberka wlałam
wodę szklankę ręka wymieszałam z grubsza i wlałam do patelni . Przykryłam i dusiłam
mięso 45 minut pod pokrywką. Po tym czasie zdjęłam pokrywkę i czekałam, aż odparuje trochę i podpieka się
żeberka aby skórka się zarumieniła podpiekła była taka chrupka. Podawałam z ziemniaczkami polałam je tym sosikiem co powstał z
żeberek .
wtorek, 11 grudnia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter