ßßß Cookit - przepis na Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
Panna Cotta domowa »
Zasmakowały mi faszerowane uda z kurczaka. Można w nie włożyć wszystko praktycznie , na co mamy ochotę w danej chwili .
udka z kurczaka 7 sztuk
pieczarki 300 gram
ser gouda starty 150 gram
czosnek sprasowany 4 ząbki
sól prowansalska Kamis ( młynek)
pieprz biały Kamis
papryka mielona
bułka tarta 2 łyżki
szczypta chili
margaryna 100 gram
1. Udka filetujemy , wyjmujemy kość.
2 . Smażymy pieczarki , pokrojone drobno i dodajemy do nich sprasowany czosnek sól pieprz.
3. Do mięsa mielonego dodajemy ostudzone pieczarki i ser .
4. Namaczamy bułkę tartą w 4 łyżkach wody i dodajemy do mięsa mielonego.
5. Wyrabiamy farsz , dodajemy szczyptę chili i nadziewamy udka z kurczaka.
6. Udka wkładamy do formy prostokątnej posypujemy czerwoną papryką mieloną słodką i odrobiną soli , zalewamy wodą tak 200 ml.
7.Margarynę kroimy w plasterki i kładziemy na udkach ( spłynie podczas pieczenia).
8 Pieczemy w 200 stopniach podlewając udka sosem który nam powstanie w trakcie pieczenia.
9. Udka po godzinie obracamy na drugą stronę aby nam się równomiernie upiekły .
10. Podajemy z ziemniakami .
poniedziałek, 25 listopada 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/11/Faszerowane-udka-z-miesem-mielonym-i-pieczarkami.html