Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisuPanna Cotta domowa »Zasmakowały mi faszerowane uda z
kurczaka. Można w nie włożyć wszystko praktycznie , na co mamy ochotę w danej chwili .
udka z kurczaka 7 sztuk
pieczarki 300 gram
ser gouda starty 150 gram
czosnek sprasowany 4 ząbki
sól prowansalska Kamis ( młynek)
pieprz biały Kamis
papryka mielona
bułka tarta 2 łyżkiszczypta
chilimargaryna 100 gram1. Udka filetujemy , wyjmujemy kość.2 . Smażymy
pieczarki , pokrojone drobno i dodajemy do nich sprasowany
czosnek sól pieprz.3. Do
mięsa mielonego dodajemy ostudzone
pieczarki i
ser .4. Namaczamy
bułkę tartą w 4 łyżkach
wody i dodajemy do
mięsa mielonego.5. Wyrabiamy farsz , dodajemy szczyptę
chili i nadziewamy
udka z kurczaka.6. Udka wkładamy do formy prostokątnej posypujemy
czerwoną papryką mieloną słodką i odrobiną
soli , zalewamy
wodą tak 200 ml.7.
Margarynę kroimy w plasterki i kładziemy na udkach ( spłynie podczas pieczenia).8 Pieczemy w 200 stopniach podlewając udka sosem który nam powstanie w trakcie pieczenia.9. Udka po godzinie obracamy na drugą stronę aby nam się równomiernie upiekły .10. Podajemy z
ziemniakami .
poniedziałek, 25 listopada 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter