Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Faworki w rodzinnym gronieDeser z
banana galaretki i ... »Udka faszerowane i zapiekane w naczyniu żaroodpornym firmy TermisilDo naczynia wchodzą 3 spore udka faszerowane3
udka z kurczaka dosyć spore
pieczarki 300 gram
kalafior 6 różyczek posiekanych nad smażonymi
pieczarkamisól cytrynowa w płatkach do smaku
pieprz biały mielony szczypta do smaku
papryka czerwona mielona 2 łyżeczki1. Smażymy
pieczarki pokrojone dosyć drobno na
oleju rzepakowym.2. Różyczki
kalafiora kroimy drobno i dodajemy do
pieczarek.3. Doprawiamy
solą pieprzem i
papryką.4. Udka myjemy wycinamy z nich kość do końca prawie, obcinamy i zostawiamy na końcu 1 cm kostki by farsz nie wyszedł.5. Faszerujemy
pieczarkami i
kalafiorem i spinamy wykałaczkami.6. Do naczynia żaroodpornego na same dno wlewamy z 3 łyżki
oleju kładziemy udka spiętego wykałaczkami na dno.7 . Farsz jeśli zostanie , a mi właśnie został wkładamy łyżką
między udkami .8. Pieczemy w 180 stopniach 70 minut. Można posypać na wierzchu szczypta
papryki czerwonej mielonej wtedy
kurczak nabierze koloru .
poniedziałek, 21 października 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter