ßßß Cookit - przepis na Faszerowane udka kalafiorem i pieczarkami

Faszerowane udka kalafiorem i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Faworki w rodzinnym gronie
Deser z banana galaretki i ... »
Udka faszerowane i zapiekane w naczyniu żaroodpornym firmy Termisil
Do naczynia wchodzą 3 spore udka faszerowane
3 udka z kurczaka dosyć spore
pieczarki 300 gram
kalafior 6 różyczek posiekanych nad smażonymi pieczarkami
sól cytrynowa w płatkach do smaku
pieprz biały mielony szczypta do smaku
papryka czerwona mielona 2 łyżeczki
1. Smażymy pieczarki pokrojone dosyć drobno na oleju rzepakowym.
2. Różyczki kalafiora kroimy drobno i dodajemy do pieczarek.
3. Doprawiamy solą pieprzem i papryką.
4. Udka myjemy wycinamy z nich kość do końca prawie, obcinamy i zostawiamy na końcu 1 cm kostki by farsz nie wyszedł.
5. Faszerujemy pieczarkami i kalafiorem i spinamy wykałaczkami.
6. Do naczynia żaroodpornego na same dno wlewamy z 3 łyżki oleju kładziemy udka spiętego wykałaczkami na dno.
7 . Farsz jeśli zostanie , a mi właśnie został wkładamy łyżką między udkami .
8. Pieczemy w 180 stopniach 70 minut. Można posypać na wierzchu szczypta papryki czerwonej mielonej wtedy kurczak nabierze koloru .
poniedziałek, 21 października 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/10/Faszerowane-udka-kalafiorem-i-pieczarkami.html