Wykonanie
Polecam wszystkim przygotowywanie domowych past kanapkowych, które nie zawierają konserwantów i innych
dziwnych ulepszaczy. Pastę z
kurczaka przygotujesz w 5 minut a jej smak jeszcze długo pozostanie w Twojej pamięci. Inspiracja z bloga
kasia-gotuje.pl, który serdecznie polecam
Składniki:3 małe ugotowane
udka z kurczaka (lub 2 duże)
papryka czerwona8 małych
pieczarek1
cebulasólpieprzSposób przygotowania:gotowane udka (najlepiej wykorzystać z zupy) - obieramy i
mięsko wrzucamy do blendera,kroimy w większą kostkę
paprykę,
pieczarki i
cebulę a następnie wszystko smażymy na niewielkiej ilości
oliwy z oliwek ok. 10-15 min, ciągle mieszając,warzywa wrzucamy do blendera, dodajemy
sól,
pieprz (ewentualnie
tymianek) i blendujemy na gładką pastęSMACZNEGO
P.S. skład past sklepowych to m.in.
woda,
olej roślinny, regulator kwasowości, kwas
mlekowy, kwas
cytrynowy, guma guar, guma ksantanowa, benzoesan
sodu itp... WYBÓR NALEŻY DO WAS