Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Klops wołowy z dodatkamiSernik Japoński »No to na dzisiaj polecam wam dietetyczne kotleciki bez grama dodatkowego tłuszczu. Będą
pieczarki szczypiorek i
pierś z kurczaka.Składniki :
pierś z kurczaka 400 g
pieczarki 200 g
szczypiorek pęczek
papryka czerwona mielona szczypta
sól prowansalska do smaku
pieprz biały mielony do smakuWykonanie kotletów :Pierś myjemy , osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki do zmielenia.Mielimy pierś.
Pieczarki myjemy i ścieramy ta tarce (jarzynówka-) .Starte
pieczarki smażymy na patelni ( Bez tłuszczu , mokre były więc jakby eis poddusiły pod przykrywką.Zostawiłam je na 15 minut aby wystygły .
Pieczarki sobie stygną , a ja w tym czasie myje
szczypiorek i kroje go po czym dodaje do zmielonej piersi.Dodaje ostudzone
pieczarki i
przyprawy (
paprykę ,
sól i
pieprz).Farsz mieszam.Papier do pieczenia pocięłam w kwadraciki i pookładałam na dużej patelni , weszły mi cztery .Na papier kładłam łyżką farsz , formowałam kotleciki.Przykryłam je pociętym papierem i smażyłam bez tłuszczu pod przykrywką.Poczekałam , aż się przyrumienia z obu stron .Podawałam z surówką zrobioną z
ogórka rzodkiewki sałaty i
szczypiorku polanej
sosem winegret.
czwartek, 28 maja 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter