Wykonanie
Pychotka! :)
Składniki:podwójny
filet z kurczakagarść
startego sera żółtego30 dag
pieczarekcebuladuża
papryka czerwonasól,
pieprzcurrysłodka i
ostra paprykaszczypiorekoliwaMięso kroję w kostkę, zasypuję w misce
przyprawami i skrapiam
oliwą, marynuję ok, godziny.
W międzyczasie kroję
pieczarki w plasterki, a
paprykę i
cebulę w kostkę. Podsmażam
cebulę na
oliwie, gdy się zeszkli dodaję
pieczarki, podsmażam, aż puszczą sok. Wtedy dodaję
paprykę i duszę warzywa razem, aż
papryką będzie pół- miękka.Na drugiej patelni podsmażam
mięso, dodaję do warzyw i duszę wszystko do miękkości.Na talerzu posypuję
serem i posiekanym
szczypiorkiem. Podaję z
ryżem lub frytkami. Doskonale smakują również przyrządzone w tej marynacie połówki filetów pod warzywami i
serem na bułeczce
pita.