Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Sezonowy czereśniowiecPierogi z
wątróbki »
Młode ziemniaki z patelni1,5 kg
ziemniaki młodepierś z kurczaka 1 kg
ser gouda 200 gram
szczypiorek pęczek
sól prowansalska Kamis do smaku
pieprz biały Kamis do smaku
papryka czerwona słodka mielona ( do
ziemniaków szczypta)
jajka 2 szt
bułka tarta 200 gram1.Pierś kroimy w plastry (tłuczemy lekko każdy kawałek).2.Doprawiamy pierś
solą i
pieprzem.3.Kładziemy plaster piersi na to
ser i posiekany drobniutko
koperek bardzo drobniutko.4.Przykrywamy plastrem piersi dociskając lekko.5.Maczamy nasz kotlet w jaku i
bułce tartej smażymy z obu stron do zarumienienia .6 Na drugiej patelni smażymy
ziemniaki w plasterkach posypujemy
solą i
papryką czerwoną mieloną słodką .
Ziemniaki mają lekko czerwonawy kolorek fajnie to wygląda .7. Na talerz kładziemy usmażone
ziemniaki i na to kotlet posypujemy
szczypiorkiem .
sobota, 13 lipca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter