ßßß Cookit - przepis na Pierś z kurczaka ala szaszłyk

Pierś z kurczaka ala szaszłyk

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Panna Cotta domowa
Ciasto miodem pachnące ... »
Pierś marynowana , podana na patyku do szaszłyka
pierś z kurczaka 1kg
wino białe 200 ml
pieprz biały mielony Kamis
papryka czerwona mielona 2 łyżki
sól do smaku
Dodatkowo;
pomidorki 4 szt
cebula 1 szt
śmietana 18% 300 ml
sól i pieprz do smaku
ziemniaki 1 kg
1. Pierś kroimy w paseczki długie.
2. Nacieramy mięso papryką czerwoną solą i pieprzem i nawijamy na patyczki do szaszłyków .
3. Zanurzamy w winie białym i zostawiamy na godzinę w lodówce.
4. Wyjmujemy z marynaty pierś i kładziemy na patelnie podlewamy winem .
5. Usmażone szaszłyki podajemy z ziemniakami i sałatka z pomidora .
środa, 27 listopada 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/11/Piers-z-kurczaka-ala-szaszlyk.html