Wykonanie
Raz na jakiś czas uda mi się upolować w sklepie naprawdę malutkie
pieczarki. Przyznam się, że wolę takie maleństwa niż duże pieczary. Po pierwsze są smaczniejsze, po drugie ładniej wyglądają na talerzu, a po trzecie nie kroimy ich, więc cały smak zostaje w środku. Przygotowane w taki sposób podaję jako dodatek do obiadu. Świetnie zastępują skomplikowane surówki, a ich przygotowanie wymaga minimalnej ilości czasu i energii, a na dodatek można je z powodzeniem kilka
razy podgrzewać.- 300 g maleńkich
pieczarek- 1 słodka
czerwona papryka-
sól- grubo mielony
kolorowy pieprz-
pieczarek nie obieram tylko bardzo dokładnie, każdą z osobna, płuczę pod bieżącą
wodą-
paprykę kroję na bardzo drobną kostkę- na patelnię wlewam 1 łyżeczkę
oliwy i przekładam
pieczarki,
solę i doprawiam
pieprzem, smażę aż nabiorą ładnego koloru- pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę
paprykę, smażymy jeszcze chwilę, aby
papryka oddała smak, ale nie straciła na chrupkości- podajemy na ciepłoSzybko, prosto i jak smacznie:)