ßßß
Przepis na 3–4 porcjeBezglutenowyWegańskiDla mnie to danie idealne :-) Cudownie sprawdza się na szybki obiad, albo ciepłą, rozgrzewającą kolację.1. Ciecierzycę opłucz, zalej zimną wodą zostaw na noc do namoczenia. 2. Po tym czasie zmień wodę i gotuj przez 45 minut (wody nie solimy!). 3. Dynię pokrój w grubą kostkę i wymieszaj z ugotowaną i odsączoną ciecierzycą. 4. Dodaj zioła, paprykę, obrany czosnek i pokrojoną w ósemkę lub plasterki cebulę. Skrop obficie oliwą, posól i dokładnie wymieszaj. 5. Piecz w naczyniu do zapiekania w 200˚C przez 25–30 minut. 6. Podawaj na gorąco, posypane solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz uprażonymi pestkami dyni.

Wegański pasztet z czerwonej soczewicyMarchewki z zieloną soczewicą na ciepło