ßßß
przepis na 2 małe filiżankiBezglutenowyZawiera:CukierNabiałCudownie gęsta, gorąca i aromatyczna. Zależnie od nastroju pije ją z różnymi dodatkami lub po prostu samą. Dodatkową zaletą jest brak śmietanki kremówki. Dla mnie ideał ;-)1. Odlej ¼ szklanki mleka i wymieszaj dokładnie z mąką kukurydzianą (upewnij się, że nie ma żadnych grudek). 2. Resztę mleka zagotuj w garnuszku z cukrem. 3. Kiedy zacznie się gotować, dolej wymieszane mleko z mąką. Ponownie zagotuj mieszając trzepaczką. 4. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do umiarkowanego i wrzuć połamaną na małe kawałki czekoladę. 5. Gotuj około 8 minut, nie przestając mieszać trzepaczką. Czekolada w tym czasie zgęstnieje. Podawaj od razu w niewielkich filiżankach.Jeśli masz ochotę zrobić gorącą czekoladę z wymienionymi dodatkami, dorzuć korę cynamonu, chilli, ziarenka z wanilii lub łyżeczkę kakao razem z połamaną czekoladą.Możesz również posypać gotową czekoladę np. ziarenkami wanilii tuż przed podaniem.

Wegetariańska fasolka po bretońskuCiasto ryżowe bez mąki