Wykonanie

Składniki:udka lub nóżki z
kurczakaoliwacebulaczosnektymianekbiały pieprz,
słodka papryka,
imbir,
curry,
chili(Na 3 udka/ 6 pałek - jedna
cebula - 2 ząbki
czosnku - 1.5 łyżki
tymianku. Pozostałe
przyprawy wg uznania, nie przesadzałam w każdym razie z
chili i
curry, żeby nie zdominowały smaku, sypnęło mi się za to sporo
papryki).rękaw do pieczeniaPrzygotowuję marynatę z przypraw wymieszanych z
oliwą, zanurzam w niej
mięso. Dodaję
cebulę pokrojoną w ćwiartki i zmiażdżony
czosnek.
Kurczaka marynuję min. 2 godziny.
Mięso przekładam do zawiązanego z jednej strony rękawa, dolewam trochę
wody, zawiązuję drugi koniec i nakłuwam górę woreczka w kilku miejscach wykałaczką.

Piekę całość w 200-220 stopniach ok. 1.5 godziny. Przypuszczalnie każdy z Was będzie mógł skrócić ten czas - pop prostu mój piekarnik jest
dziwny :) i każdą rzecz muszę w nim przetrzymywać dłużej...15 minut przed końcem pieczenia delikatnie rozcinam rękaw - uważajcie żeby się nie poparzyć buchającą parą.