Wykonanie
Moja wersja przepisu z jednego z moich ulubionych blogów – Kuchni nad Atlantykiem, prowadzonego przez Agnieszkę.

Fantastyczne, soczyste
lody, które spotkały się z ogromnym entuzjazmem ze strony mojej córci 😀 Na pewno
będę próbowała jeszcze wielu smaków na bazie przepisu Agnieszki.Składniki :450g
owoców (u mnie to była mieszanka
truskawek,
wiśni,
jagód i
malin)70-100g
cukru (u mnie
cukier brązowy – 80g)200ml źródlanej
wody (dałam
wodę mineralną)skórka otarta z 1
cytryny (dobrze wyszorowanej i sparzonej)sok z 1/2
cytrynysok z 1/2
limonki (można zamiast niego użyć tylko
soku z cytryny)300g
serka homogenizowanego (u mnie był to
serek o smaku
waniliowym)do tego dodałam szczyptę
imbiru.Wykonanie :Miksujemy ze sobą wszystkie składniki w blenderze. Nalewamy do foremek na
lody (prawie do pełna) i mrozimy w zamrażalniku minimum przez 5 godz.
