Wykonanie
Kolejny przepis z miesięcznika „Kuchnia” 2-2010.Zapraszam jeszcze na pączki angielskie z
serka homogenizowanego oraz
serowe oponki

Składniki :Rozczyn5 dag
drożdży,2 łyżeczki
cukru,5 łyżek
mleka,Ciasto1 kg
mąki,2/3 szklanki
cukru,3
jajka,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,1
serek homogenizowany waniliowy,1/2 szklanki
śmietany,100 ml
adwokata,10 dag roztopionego wystudzonego
masla,
olej do smażenia,
mąka do podsypywania.Sos1 opakowanie budyniu
waniliowego,1/2 szklanki
wody,2 szklanki
mleka,1/2 szklanki
adwokata,1
laska waniliiWykonanie :Przygotować rozczyn, zmieszać jego składniki i odstawić do wyrośnięcia. Zagnieść ciasto ze wszystkich składnikow i rozczynu. Odstawić, by urosło. Nastepnie rozwałkować je i wykrawać okrągle
ciastka z dziurką. Przykryć, by urosły. Smażyć i odsączacz.Przygotować sos. Rozpuścić proszek budyniowy w zimnej wodzie, dodać do gorącego
mleka, zmmieszać. Wlać
adwokata, dodać ziarenka wydrążone z
laski wanilii. Zdjąć z ognia, zmieszać trzepaczką, aż masa będzie jednolita. Maczamy ostudzone donaty w gęstym, ciepłym sosie.