Wykonanie
Typowy przepis z
serii „potrawy na-winie”… Pod rękę na-winęła się pieczona
kapusta… Kompozycja smaków wyszła rewelacyjnie i zdecydowanie przebija kanapki z McDonald’s.Foto: M.BojkoSkładniki:2 szklanki ugotowanej
kaszy jęczmiennej1 szklanka
płatków owsianych błyskawicznycho,5 szklanki zmielonych pestek z dyni i 3 łyżki gorącej
wody25 dkg
pieczarek3/4 szklanki drobno pokrojonej pieczonej
kapusty (przepis na blogu)2 ząbki
czosnku przeciśniętego przez praskę
sól,
pieprz,
tymianekWykonanie:1.
Płatki owsiane zalewamy gorącą
wodą.
Wody dajemy tyle aby przykryła powierzchnię
płatków. Mieszamy i odstawiamy na ok. 10 min.2. Starte na tartce
pieczarki podsmażamy z
czosnkiem na
oleju.3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, formujemy kotlety i smażymy.Przepis na 8 kotletów średniej wielkości.

