ßßß Cookit - przepis na Pomidory faszerowane pieczarkami

Pomidory faszerowane pieczarkami

nazwa

Wykonanie

wtorek, 6 Wrzesień 2011, autor: blue_megi, 9 Komentarzy »
Pomidory faszerowane pieczarkami
Kolejna odsłona faszerowanych pomidorów. Polecam również pomidory faszerowane parmezanem i bułką z tego przepisu .
Składniki:
4 duże pomidory
4-6 pieczarek
szklanka ugotowanego makaronu (drobnego)
1 cebula
garść startego żółtego sera
łyżeczka rozmarynu
sól, pieprz
odrobina oliwy
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i pokrojone w cienkie paseczki pieczarki. Smażymy mieszając od czasu do czasu. Pomidory myjemy, odcinamy górne części i wydrążamy środki. Wydrążony miąższ dodajemy do smażonej cebuli i pieczarek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy mieszając, aż odparuje większość płynu. Mieszamy z makaronem, tartym serem i rozmarynem. Pomidory układamy w natłuszczonej formie żaroodpornej i wypełniamy farszem. Zapiekamy 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego
Źródło:http://www.rogalikblog.pl/przepisy/warzywa-faszerowane/pomidory-nadziewane-pieczarkami-z-makaronem