wtorek, 6 Wrzesień 2011, autor: blue_megi, 9 Komentarzy »Pomidory faszerowane pieczarkamiKolejna odsłona faszerowanych pomidorów. Polecam również pomidory faszerowane parmezanem i bułką z tego przepisu .Składniki:4 duże pomidory4-6 pieczarekszklanka ugotowanego makaronu (drobnego)1 cebulagarść startego żółtego serałyżeczka rozmarynusól, pieprzodrobina oliwyNa patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i pokrojone w cienkie paseczki pieczarki. Smażymy mieszając od czasu do czasu. Pomidory myjemy, odcinamy górne części i wydrążamy środki. Wydrążony miąższ dodajemy do smażonej cebuli i pieczarek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy mieszając, aż odparuje większość płynu. Mieszamy z makaronem, tartym serem i rozmarynem. Pomidory układamy w natłuszczonej formie żaroodpornej i wypełniamy farszem. Zapiekamy 30 minut w 180 stopniach.Smacznego