ßßß
 
            
         składniki:1 czerwona lub biała drobno posiekana cebula4 łyżki oliwy z oliwek z drugiego tłoczeniasól, pieprz1 jabłko pokrojone w kosteczkę1 obrany ze skórki i pokrojony pomidor500g małych cukinii pokrojonych w słupkiposiekany pęczek natki pietruszki2 drobno posiekane ząbki czosnkułyżka gęstej śmietanyCytuję za stroną poprostugotuj.pl :Ustaw patelnię na małym ogniu, wlej 2 łyżki oliwy z oliwek, wrzuć cebulę. Mieszaj aby cebula się nie przypaliła.Wlej resztę oliwy na drugą patelnię, wrzuć słupki cukini, dodaj odrobinę soli, podsmażaj mieszając 25 minut.Do zarumienionej cebuli wrzuć jabłko, podsmażaj przez ok. 1 minutę. Następnie dodaj pomidora, wymieszaj drewnianą łyżką i smaż jeszcze przez 1 minutę.Do dużej misy wrzuć podsmażoną cukinię oraz cebulę z jabłkami i pomidorami. Dodaj do tego posiekaną pietruszkę i posiekany czosnek.Dodaj 1 łyżkę gęstej śmietany, posyp solą i pieprzem do smaku, ponownie wymieszaj.Udekoruj natką pietruszki.
składniki:1 czerwona lub biała drobno posiekana cebula4 łyżki oliwy z oliwek z drugiego tłoczeniasól, pieprz1 jabłko pokrojone w kosteczkę1 obrany ze skórki i pokrojony pomidor500g małych cukinii pokrojonych w słupkiposiekany pęczek natki pietruszki2 drobno posiekane ząbki czosnkułyżka gęstej śmietanyCytuję za stroną poprostugotuj.pl :Ustaw patelnię na małym ogniu, wlej 2 łyżki oliwy z oliwek, wrzuć cebulę. Mieszaj aby cebula się nie przypaliła.Wlej resztę oliwy na drugą patelnię, wrzuć słupki cukini, dodaj odrobinę soli, podsmażaj mieszając 25 minut.Do zarumienionej cebuli wrzuć jabłko, podsmażaj przez ok. 1 minutę. Następnie dodaj pomidora, wymieszaj drewnianą łyżką i smaż jeszcze przez 1 minutę.Do dużej misy wrzuć podsmażoną cukinię oraz cebulę z jabłkami i pomidorami. Dodaj do tego posiekaną pietruszkę i posiekany czosnek.Dodaj 1 łyżkę gęstej śmietany, posyp solą i pieprzem do smaku, ponownie wymieszaj.Udekoruj natką pietruszki.