ßßß
Cookit - przepis na Drobiowy cordon bleu
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Drobiowy cordon bleu
Składniki
Bułka tarta
Czosnek
Jajko
Mąka
Musztarda
Pieprz
Piersi z kurczaka
Sól
Tymianek
Żółty ser
Szynka
Wykonanie
piątek, 4 Marzec 2011, autor: blue_megi, 1 Komentarz »Nazywany też kotletem szwajcarskim. Można go zrobić ze
schabu
,
cielęciny
lub
z piersi kurczaka
. Polecam bo jest pyszny
Składniki:4
piersi z kurczaka
4 plasterki
szynki
4 plasterki
żółtego sera
2 łyżki
musztardy
2 ząbki
czosnku
łyżeczka suszonego
tymianku
sól
,
pieprz
jajko
bułka tarta
mąka
Mięso
rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Obsypujemy
pieprzem
i
solą
i odkładamy.W miseczce mieszamy
musztardę
z
tymiankiem
i przeciśniętym przez praskę
czosnkiem
.Każdy kotlet smarujemy od wewnątrz przygotowaną pastą i przykrywamy plasterkiem
szynki
i
żółtego sera
.Kotlety składamy na pół, spinamy wykałaczką i panierujemy kolejno w
mące
, roztrzepanym
jajku
i
bułce tartej
. Smażymy z obu stron na rumiano na gorącym
oleju
, następnie zmniejszamy ogień i chwilę trzymamy pod przykryciem.
Źródło:
http://www.rogalikblog.pl/przepisy/drob/drobiowy-cordon-bleu
Przepisy powiązane
Roladki z piersi kurczaka
Roladki z piersi kurczaka
Roladki z piersi kurczaka
Roladki z piersi kurczaka
Roladki z piersi kurczaka
Składniki powiązane (0)