ßßß
Składniki:1 kg sera homogenizowanego (tłustego)laska wanilii6 jajek200 g margaryny2 opakowania galaretki truskawkowej50 g żelatyny do deserów300 g cukru20 g rodzynków20 g bakalii kandyzowanych20 g migdałów w słupkachskórka z 1 pomarańczyOddzielamy żółtka od białek, a następnie z białek ubijamy sztywną pianę i odstawiamy ją na bok.Żółtka ucieramy z cukrem, kostką margaryny i serem. Powstałą masę doprawiamy do smaku otartą skórką z pomarańczy i wyciśniętym miąższem wanilii. Do masy dodajemy rozpuszczoną w kilku łyżkach wody żelatynę.Wszystko razem łączymy z ubitą wcześniej pianą z białek i bakaliami.Masę rozkładamy w odpowiednie naczynia i wstawiamy do lodówki aby zastygła.W tym czasie rozpuszczamy dwie galaretki – wystudzone wylewamy na wierzch deseru.