ßßß
Istnieje wiele przepisów na paellę, u mnie wersja z kurczakiem.Składniki:0,5 kg filetów z kurczaka1 papryka czerwona1 papryka zielona150 g zielonej fasolki2 ząbki czosnku1 cebula1 pomidoroliwa400 g ryżulitr bulionuprzyprawa do paelli *Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na łyżce oliwy. Dodajemy pokrojone mięso i podsmażamy chwilę. Dodajemy resztę pokrojonych warzyw. Wsypujemy ryż i smażymy przez kilka minut. Do bulionu dodajemy przyprawę do paelli i dokładnie mieszamy. Zalewamy potrawę bulionem. Zmniejszamy ogień i gotujemy, aż ryż wchłonie cały bulion i zmięknie – około 15-20 minut. Wyłączamy ogień i pozostawiamy pod przykryciem jeszcze na 10 minut.* przyprawa do paelli dostępna jest w sklepie internetowym kuchni hiszpańskiej na aukcjach Allegro .