ßßß Cookit - przepis na Baranina z rzodkwią

Baranina z rzodkwią

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
baranina bez kości 50 dekagramów
rzodkiew 4 sztuk
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuk
tłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek deserowych
przyprawa do zup 3 łyżek deserowych
zielenina 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
vegeta według uznania
Wykonanie:
Baraninę pokroić na małe kawałki, obrumienić w szybkowarze na połowie tłuszczu. Posolić dodać oczyszczoną i pokrojoną cebulę i czosnek, wlać szklankę wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wkroić w cienkich plasterkach rzodkiew. Ponownie zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu doprawić zrobioną na pozostałym tłuszczu zasmażką, cukrem, pieprzem i przyprawami, zagotować. Przed podaniem posypać zieleniną.
Uwagi:
przyprawa do zup w płynie, baranina z łopatki lub mostka, rzodkiew lub rzepa
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2230/Baranina-z-rzodkwia