Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
baranina bez kości 50 dekagramów
rzodkiew 4 sztuk
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuktłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek deserowych
przyprawa do zup 3 łyżek deserowych
zielenina 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
vegeta według uznaniaWykonanie:
Baraninę pokroić na małe kawałki, obrumienić w szybkowarze na połowie tłuszczu. Posolić dodać oczyszczoną i pokrojoną
cebulę i
czosnek, wlać szklankę
wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wkroić w cienkich plasterkach
rzodkiew. Ponownie zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu doprawić zrobioną na pozostałym tłuszczu zasmażką,
cukrem,
pieprzem i przyprawami, zagotować. Przed podaniem posypać
zieleniną.Uwagi:
przyprawa do zup w płynie,
baranina z
łopatki lub mostka,
rzodkiew lub
rzepaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: