Wykonanie
Dzisiaj mam coś dla miłośników domowych burgerów. Ja osobiście nie przepadam za fast-foodem, nie wliczając oczywiście kebaba i pizzy ;-) Jeśli burgery to tylko domowe!Tym razem trochę inna wersja, ale zadziwiająco dobra! Ten kto lubi placki ziemniaczane polubi z pewnością też taką wersję :)



Sk ł adniki na 2 burgery:4 duże
ziemniaki1 duża
cebula2 plasterki
żółtego sera1
pomidordowolna
zielenina, np.
kiełkidowolne
mięsko - u mnie pieczona
pierś z kurczakasól,
pieprz, trochę
mąki do plackówNa
sos czosnkowy:2 łyżki
jogurtu greckiego1 ząbek
czosnkusól,
pieprz,
cukierZiemniaki i
cebulę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Doprawić
solą i
pieprzem i dodać trochę
mąki. Wymieszać i usmażyć 4 grube, okrągłe placki.Składniki na sos wymieszać.Na usmażone placki wyłożyć plasterek
kurczaka, plasterek
pomidora, następnie
kiełki,
sos czosnkowy i na końcu
żółty ser. Przykryć drugim plackiem.Smacznego!