Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 150 gramów
pory 2 sztuk
filet z dorsza 500 gramów
szalotki 3 sztuksucharki 4 sztuk
szczypiorek 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone w talarki
pory gotować 10 minut w osolonej wodzie. Umytego, osuszonego
dorsza pokroić na małe kawałki, oprószyć
sola oraz
pieprzem, skropić
sokiem z cytryny i usmażyć lub ugotować.
Masłem wysmarować formę do zapiekania. Zetrzeć suchary na tarce wprost na dno naczynia. Oczyszczone, pokrojone
szalotki ułożyć na spodzie, dodać posiekany
szczypiorek, oraz
natkę, oprószyć
sola oraz
pieprzem. Gorące
pory ułożyć w naczyniu, a na nich warstwę
ryby. Całość posypać startymi sucharami i wiórkami
masła. Zapiekać 20 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: