ßßß Cookit - przepis na Dorsz zapiekany z porami i sucharkami

Dorsz zapiekany z porami i sucharkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 150 gramów
pory 2 sztuk
filet z dorsza 500 gramów
szalotki 3 sztuk
sucharki 4 sztuk
szczypiorek 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone, pokrojone w talarki pory gotować 10 minut w osolonej wodzie. Umytego, osuszonego dorsza pokroić na małe kawałki, oprószyć sola oraz pieprzem, skropić sokiem z cytryny i usmażyć lub ugotować. Masłem wysmarować formę do zapiekania. Zetrzeć suchary na tarce wprost na dno naczynia. Oczyszczone, pokrojone szalotki ułożyć na spodzie, dodać posiekany szczypiorek, oraz natkę, oprószyć sola oraz pieprzem. Gorące pory ułożyć w naczyniu, a na nich warstwę ryby. Całość posypać startymi sucharami i wiórkami masła. Zapiekać 20 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12321/Dorsz-zapiekany-z-porami-i-sucharkami