ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 150 gramówpory 2 sztukfilet z dorsza 500 gramówszalotki 3 sztuksucharki 4 sztukszczypiorek 2 łyżek stołowychnatka pietruszki 2 łyżek stołowychsok z cytryny według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone w talarki pory gotować 10 minut w osolonej wodzie. Umytego, osuszonego dorsza pokroić na małe kawałki, oprószyć sola oraz pieprzem, skropić sokiem z cytryny i usmażyć lub ugotować. Masłem wysmarować formę do zapiekania. Zetrzeć suchary na tarce wprost na dno naczynia. Oczyszczone, pokrojone szalotki ułożyć na spodzie, dodać posiekany szczypiorek, oraz natkę, oprószyć sola oraz pieprzem. Gorące pory ułożyć w naczyniu, a na nich warstwę ryby. Całość posypać startymi sucharami i wiórkami masła. Zapiekać 20 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: