Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
masło 200 gramów
jajka 1 sztuk
drożdże 40 gramów
mleko 0,5 szklanek
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
konfitura truskawkowa 1 sztuk
cukier puder według uznaniaWykonanie:Do przesianej
maki dodać posiekane
masło, wbić
jajko, pokruszyć
drożdże, dodać odrobinę
cukru oraz
soli. Zagnieść gładkie ciasto i włożyć je do garnka z zimna
wodą. Gdy wypłynie rozwałkować na placek grubości 5 mm. Szklanka wykrawać krążki. Na środku połowy placuszków położyć po łyżeczce
konfitury. Przykryć pozostałymi krążkami. Palcami dokładnie zlepić brzegi placuszków i widelcem wycisnąć karbowany wzór.
Ciasteczka ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Upieczone posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuKomentarze:Autor: 3101monika1991Data: 2010-11-02Dla maluszków to istna frajda
mieć takie latające talerzyki z
konfiturami :)Autor: anitek;]Data: 2010-06-27pycha....;PAutor: ...2Data: 2010-04-06Wyśmienite! mniam ! ;))Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: