Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
cukier 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
masło 0,5 kostek
jajka 6 sztuk
mleko 6 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
śmietana bita 1 szklanek
konfitura morelowa 1 szklanek
polewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:Miękkie
masło utrzeć z połową
cukru, dodając stopniowo po
żółtku,
mąkę wymieszaną z proszkiem i
mleko.
Białka ubić na sztywno, dodając pod koniec pozostały
cukier i delikatnie połączyć z
ciastem. Ciasto podzielić na 3 części. Każdy upiec osobno w średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Ostudzone placki posmarować
bitą śmietaną oraz
konfitura i złożyć. Wierzch polać rozpuszczoną
polewą czekoladową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: