ßßß Cookit - przepis na Torcik z konfiturą morelową

Torcik z konfiturą morelową

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
cukier 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
masło 0,5 kostek
jajka 6 sztuk
mleko 6 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
śmietana bita 1 szklanek
konfitura morelowa 1 szklanek
polewa czekoladowa 1 sztuk
Wykonanie:
Miękkie masło utrzeć z połową cukru, dodając stopniowo po żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko. Białka ubić na sztywno, dodając pod koniec pozostały cukier i delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na 3 części. Każdy upiec osobno w średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Ostudzone placki posmarować bitą śmietaną oraz konfitura i złożyć. Wierzch polać rozpuszczoną polewą czekoladową.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9063/Torcik-z-konfitura-morelowa