Wykonanie
« Powrót  Tiramisu
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
żółtko 2 sztuk
cukier 100 gramów
ser mascarpone 0,5 kilogramów
kawa espresso 150 mililitrów
likier 130 mililitrów
biszkopty długie 25 sztuk
kakao 2 łyżek stołowychWykonanie:4
żółtka,
cukier wymieszać w żaroodpornej misce, umieścić na garnku z gotującą się
wodą. Ubić to na sztywno mikserem lub trzepaczką. Odstawić do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszać. Po ochłodzeniu dodać
ser mascarpone i wymieszać razem z
żółtkami. Ubić pianę z
białek i połączyć delikatnie wszystko razem.
Kawę połączyć z
likierem i moczyć w niej
biszkopty tak aby się nie rozlatywały, i układać je na blaszce ściśle jeden koło drugiego. 0,25 kremu wyłożyć na
biszkopty, ułożyć kolejną warstwę z nasączonych
biszkoptów, i znów pokryć kremem, i wygładzić powierzchnię. Posypać przez sitko
kakao na górną część ciasta.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Świetny przepisDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: