ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegojajka 2 sztukżółtko 2 sztukcukier 100 gramówser mascarpone 0,5 kilogramówkawa espresso 150 mililitrówlikier 130 mililitrówbiszkopty długie 25 sztukkakao 2 łyżek stołowychWykonanie:4 żółtka, cukier wymieszać w żaroodpornej misce, umieścić na garnku z gotującą się wodą. Ubić to na sztywno mikserem lub trzepaczką. Odstawić do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszać. Po ochłodzeniu dodać ser mascarpone i wymieszać razem z żółtkami. Ubić pianę z białek i połączyć delikatnie wszystko razem. Kawę połączyć z likierem i moczyć w niej biszkopty tak aby się nie rozlatywały, i układać je na blaszce ściśle jeden koło drugiego. 0,25 kremu wyłożyć na biszkopty, ułożyć kolejną warstwę z nasączonych biszkoptów, i znów pokryć kremem, i wygładzić powierzchnię. Posypać przez sitko kakao na górną część ciasta.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Świetny przepisDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: