Wykonanie
« Powrót  
![](/Data/Images/ksiazka-kucharska.pl\przepis_slash_9111_slash_Tartaletki-z-budyniem-i-owocami/l/1722671847.jpg)
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 200 gramów
masło 100 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
sól 1 szczypta
budyń waniliowy 1 sztuk
mleko 450 mililitrów
cukier 3 łyżek stołowych
owoce jagodowe 400 gramówWykonanie:
Mąkę posiekać z
masłem, dodać
cukier waniliowy, szczyptę
soli oraz 2 łyżki zimnej
wody i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folie i włożyć na 60 minut do lodówki. Podzielić na 8 części i wylepić nim dna i boki foremek do tartaletek o śr ok. 10 cm. Z papieru wyciąć 8 krążków i przykryć kruche ciasto w foremkach oraz obciążyć
fasolkami. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach, wystudzić.
Owoce oczyścić.
Budyń ugotować na
mleku, przykryć folią i odłożyć do ostygnięcia. Tartaletki napełnić
budyniem i udekorować
owocami.Uwagi:
Owoce jagodowe:
jagody,
maliny,
truskawki,
jeżyny,
poziomki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: