ßßß Cookit - przepis na Tartaletki z budyniem i owocami

Tartaletki z budyniem i owocami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 200 gramów
masło 100 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
sól 1 szczypta
budyń waniliowy 1 sztuk
mleko 450 mililitrów
cukier 3 łyżek stołowych
owoce jagodowe 400 gramów
Wykonanie:
Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier waniliowy, szczyptę soli oraz 2 łyżki zimnej wody i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folie i włożyć na 60 minut do lodówki. Podzielić na 8 części i wylepić nim dna i boki foremek do tartaletek o śr ok. 10 cm. Z papieru wyciąć 8 krążków i przykryć kruche ciasto w foremkach oraz obciążyć fasolkami. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach, wystudzić.
Owoce oczyścić. Budyń ugotować na mleku, przykryć folią i odłożyć do ostygnięcia. Tartaletki napełnić budyniem i udekorować owocami.
Uwagi:
Owoce jagodowe: jagody, maliny, truskawki, jeżyny, poziomki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9111/Tartaletki-z-budyniem-i-owocami