ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówmargaryna 0,75 kostekzółtka 2 sztukcukier 0,5 szklanekśmietana kwaśna 2 łyżek stołowychporzeczki 500 gramówmasło 50 gramówmigdały mielone 200 gramówcukier 1 szklanekmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychbiałka 2 sztukcukier puder według uznaniabyłka tarta według uznaniacukier waniliowy 10 gramówWykonanie:Ciasto: na stolnicę przesiać mąkę, posiekać z miękką margaryną, dodać 0,5 szklanki cukru, cukier waniliowy, śmietanę i szczyptę soli. Połączyć i zagnieść ciasto i schłodzić przez 30 minut w lodówce.Obłożenie: na stopionym maśle podprażyć połowę migdałów, dodając 0,5 szklanki cukru i ostudzić. Wsypać oczyszczone porzeczki i mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Białka ubić na pianę, dodając pod koniec 0,5 szklanki cukru. Połączyć masę porzeczkową z bezą i resztą migdałów.Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną i wysypaną bułką tartą średniej wielkości formę na tartę. równomiernie rozłożyć nadzienie porzeczkowe. Piec ok.45 minut w 180 stopniach. zimne ciasto posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: iwData: 2011-07-23A co z żółtkami???!!!Autor: ilonaData: 2009-07-18słodko-kwasne niebo w gębie!!!Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: