Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
masło 0,5 kostek
cukier 2 szklanek
jajka 3 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek stołowychmieszanka
owoców mrożonych 400 gramów
biszkopty 4 łyżek stołowych
sól 1 szczyptaWykonanie:Rozmrożone
owoce osaczyć na sitku.Ciasto: przesiana
mąkę wymieszać z
solą, dodać
masło i posiekać nożem. Wsypać 3 łyżki
cukru,
skórkę z cytryny oraz
cukier waniliowy, dodać
żółtka i szybko zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkować na okrągły placek i przełożyć do formy, wyścielonej papierem do pieczenia. Po nakłuwać widelcem, przykryć pergaminem, wierzch obciążyć suchym
grochem. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podpieczony spód wyjąc i posypać gruba warstwą pokruszonych
biszkoptów.
Owoce wymieszać z 5 łyżkami
cukru i ułożyć na cieście.
Białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dosypując pozostały
cukier. Lśniącą masę rozłożyć, łyżką, na cieście, tworząc kopczyki. Przygotowana tartę piec jeszcze ok. 20 minut w 160 stopniach. Wystudzić w formie, a przed podaniem udekorować cieniutkimi paseczkami
skórki z cytryny i
limonki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: