ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobrzoskwinie konserwowe 1 puszkabiałko 1 sztukjajka 1 sztukcukier 4 łyżek stołowychśmietana 0,75 szklanekcukier puder 3 łyżek stołowychwoda 3 łyżek stołowychmasło 150 gramówmąka 2 szklanekWykonanie:Ciasto: przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier puder oraz wodę i zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Zimne rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty, gęsto po nakłuwać widelcem. Podpiec na złoto ok. 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Śmietanę roztrzepać z żółtkiem i 2 łyżkami cukru, wylać na ciasto i wstawić na 20 minut do piekarnika.Osączone brzoskwinie pokroić w plastry i wymieszać z łyżką cukru oraz ubitymi na sztywno białkami. Na podpieczoną tartę wyłożyć pianę z brzoskwiniami, posypać pozostałym cukrem i piec jeszcze 20 minut w 180 stopniach. Podawać na zimno.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: