Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
białko 1 sztuk
jajka 1 sztuk
cukier 4 łyżek stołowych
śmietana 0,75 szklanek
cukier puder 3 łyżek stołowych
woda 3 łyżek stołowych
masło 150 gramów
mąka 2 szklanekWykonanie:Ciasto: przesianą
mąkę posiekać z
masłem, dodać
cukier puder oraz
wodę i zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Zimne rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty, gęsto po nakłuwać widelcem. Podpiec na złoto ok. 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Śmietanę roztrzepać z
żółtkiem i 2 łyżkami
cukru, wylać na ciasto i wstawić na 20 minut do piekarnika.Osączone
brzoskwinie pokroić w plastry i wymieszać z łyżką
cukru oraz ubitymi na sztywno
białkami. Na podpieczoną tartę wyłożyć pianę z
brzoskwiniami, posypać pozostałym
cukrem i piec jeszcze 20 minut w 180 stopniach. Podawać na zimno.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: