Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina zrazowa 1 kilogramów
ogórek konserwowy 2 sztuk
cebula 1 sztuk
boczek wędzony 5 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
musztarda według uznaniatłuszcz według uznania
bulion grzybowy 1 kostek
liść laurowy 1 sztukCzarny ziarnisty
pieprz według uznania
ziele angielskie według uznaniazagestnik do
sosów według uznania
musztarda według uznaniaWykonanie:
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka, a
boczek i
ogórki w paseczki.
Wołowinę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w cienkie plastry ok. 1cm grubości. Rozbijamy je tłuczkiem do
mięsa.Płaty
mięsa oprószamy
solą i
pieprzem i cienko smarujemy
musztardą. Na każdym płacie układamy piórka
cebuli, paseczek
ogórka i
boczku. Ciasto zwijamy i obwiązujemy nicią kuchenną lub spinamy wykałaczkami.Zrazy smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc je ze wszystkich stron.Podsmażone zrazy wkładamy do rondla i zalewamy
bulionem grzybowym lub wołowym tak, by płyn przykrył
mięso. Dodajemy
listek laurowy, ziarenka
pieprzu i
ziela angielskiego i dusimy na małym ogniu, aż zrazy będą miękkie. Sos zagęszczamy, możemy doprawić do smaku. Zrazy wyjmujemy i usuwamy nici lub wykałaczki, ponownie wkładamy do sosu i podgrzewamy.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: drukujData: 2012-03-14zrazy wolowe zwijaneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: