Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 300 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
herbatnik 200 gramów
cynamon mielony 0.5 łyżek deserowych
galaretka cytrynowa 1 sztuk
galaretka truskawkowa 1 sztuk
serek homogenizowany 200 gramów
śmietana kremówka 200 mililitrów
żelatyna 2 łyżek stołowych
ananas w puszce 1 sztuk
cukier puder 150 gramówWykonanie:
Herbatniki przełożyć do foliowej
torebki i skruszyć. Wymieszać z
cynamonem i przełożyć do natłuszczonej formy.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance gorącej
wody. Kiedy lekko stężeje, zalać
herbatniki i wstawić do lodówki.
Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej
wody. Wymieszać z
serkiem,
cukrem pudrem i trzema zmiksowanymi plastrami
ananasa. Połączyć z ubitą
śmietaną. Wyłożyć na zastygnięty spód i wstawić do lodówki. Na serniki ułożyć
ananasy. Zalać
galaretką cytrynową i wstawić na 4 godziny do lodówkiAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: ingaData: 2011-07-15ilość składników nie proporcjonalna musiałam zwiększyć ilość nie których produktów żeby w ogóle mi wyszło nie polecam teraz rozumiem dlaczego nie ma zdjęcia sernika bo autorce też nie wyszedłDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: