Dziś kolejny pomysł na wykorzystanie dyni :)Deserek z galaretką cytrynową :)( 2 ramekiny o średnicy 9 cm i 2 o średnicy 7cm)300 g dyni2 łyżki cukru pudru200 g serka homogenizowanegołyżka soku z cytryny2 łyżeczki żelatyny1 opakowanie galaretki cytrynowejDynie obrać i pokroić w kostkę.Wrzucić do garnka zalać wodą taka aby przykrywała dynię.Dodać sok z cytryny i zagotować aż dynia zmięknie.Zlać wodę a dynię zblendować.Do musu z dyni dodać serek homogenizowany i cukier puder i zmiksować.Żelatynę rozpuścić w szklance wrzątku i dodać do masy.Całość wlać do foremek i wstawić do lodówki na kilka godzin.Gdy pierwsza warstwa zastygnie przygotować galaretkę cytrynową i wylać na górę deseru.Wstawić do lodówki jeszcze na ok. 2 godziny.W razie problemów z wyjęciem serniczka naczynie można wstawić do gorącej wody.